5 zvezdic za Ford Mondeo

Ford Mondeo je na testu Euro NCAP osvojil vseh 5 zvezdic

Novi Ford Modeo je osvojil 35 točk za zaščito potnikov, kar pomeni osvojenih 5 zvezdic in rezultat med 10. najboljšimi na testu Euro NCAP.

Mondeo se pridružuje preostalim modelom: Focus, Galaxy in S-MAX, ki so uvrščeni med prvih deset najvarnejših po Euro NCAP lestvici, zato se Ford Evropa kot proizvajalec uvršča med najboljše po številu modelov med prvimi desetimi vozili z najvišjo oceno za zaščito potnikov.

Mondeo je dosegel tudi odlično oceno v kategoriji za varnost otrok.

Novi Ford Mondeo je osvojil vseh 5 zvezdic za zaščito potnikov na Euro NCAP testiranju. Rezultati testiranja za model Mondeo so bili med 10 najboljšimi do sedaj v priznanem neodvisnem testiranju trka vozil pri Euro NCAP.

Mondeo se pridružuje preostalim Fordovim vozilom – Focus, Galaxy in S-MAX – na Euro NCAP lestvici med 10 najboljšimi, kar še dodatno ojača pozicijo Forda med proizvajalci z največjim številom uvrščenih modelov med prvimi 10 na lestvici.

Mondeo je osvojil 35 točk za zaščito potnikov in s podeljenimi 5 zvezdicami dosegel najvišjo oceno po Euro NCAP testih. Mondeo je dosegel tudi odlično oceno v kategoriji za varnost otrok in osvojil vse štiri zvezdice. Z dvema zvezdicama je Ford Mondeo dosegel dober rezultat tudi v kategoriji zaščite pešcev.

»Z vsakim novim modelom si prizadevamo zagotoviti najvišjo možno varnost. Najnovejši rezultat in osvojenih 5 zvezdic na zadnjem Euro NCAP testu, še dodatno potrjuje naš celovit pristop k nadaljnjemu razvijanju varnosti in vgradnji sistema IPS v Fordova vozila,« je dejal Gisbert Gaeb, vodilni za področje varnosti vozil, Ford Evropa. »Doseženi rezultati pokažejo, da se vse vloženo delo v optimizacijo varnosti vozila povrne, ko govorimo o družinskem avtomobilu kot je Mondeo, kjer je zanesljiva zaščita potnikov in otrok še pomembnejša.«

Brezkompromisen pristop k varnosti

Fordova serija osvajanja 5 zvezdic na testih Euro NCAP reflektira stalen in celovit pristop v razvoju varnosti in zaščite v avtomobilih.

Temelj brezkompromisnega pristopa varnosti je izredno trdna in toga struktura karoserijskih elementov vozila, ki zmanjšajo deformacije potniške varnostne celice in je dopolnilo množici aktivnih varnostnih sistemov, ki Fordovim voznikom pomagajo pri nadzoru avtomobila in preprečujejo možnost trka. Na drugi strani pa pasivni zaščitni sistemi v največji meri omilijo poškodbe v primeru trka. Fordovi inženirji so predani razvoju vseh detajlov na sistemih, ki delujejo skupaj kot optimalna zaščita vsem potnikom.

Novi Mondeo vključuje tudi dodatno zračno blazino v višini kolen pri vozniku kot del celotnega inteligentnega zaščitnega sistema (IPS), ki sedaj šteje sedem zračnih varnostnih blazin kot del standardne opreme pri vseh paketih opreme.

Fordov inteligentni zaščitni sistem – IPS

Voznikom Mondea bo vrhunska zaščita omogočena s Fordovo predanostjo k varnosti, v katero je vključenih veliko novih sistemov, ki v celoti nadgrajujejo priznani inteligentni zaščitni sistem – IPS.

Sistem IPS vključuje najsodobnejše tehnološko dovršene zračne blazine za voznika in sovoznika ter dodatno kolensko zaščitno zračno blazino za kolena voznika. Poleg tega so vgrajene tudi stranske zračne blazine za zaščito prsnega predela voznika in sovoznika v primeru stranskih trkov. V strešnem robu so vgrajene zračne zavese, ki ščitijo predel glave potnikov na prednjih in zadnjih sedežih.

Preostala pasivna varnost pri novem Mondeu vključuje:

izboljšano varnost voznika zaradi horizontalno pomičnega volanskega droga,

pogrezljivo varnostno konstrukcijo voznikovih pedal,

optimizirano proženje zračnih blazin,

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024