Cerkno smučarske karte – Kako boste dali manj za svoje smučarske karte?

Smučarski center Cerkno je eno od destinacij, ki jih je treba upoštevati pri smučanju v Sloveniji. Od Ljubljane je oddaljen le 50 km in leži na pobočjih od 900 do 1300 n.d.m.

SC Cerkno ima zagotovo enega najsodobnejših sistemov žičnic na slovenskih smučiščih.

Kako do cenejših smučarskih kart za smučišče Cerkno?

Dnevna smučarska vozovnica stane 29 €, tedenska 144 € (podatki v sezoni 15/16). Če greste v družino Cerkno, izkoristite možnost nakupa družinskih kar v višini 20,50 evrov na osebo. Otroci do 6. leta starosti, če smučajo s svojimi starši, imajo brezplačno vozovnico, če ne, pa morajo plačati otroško smučarsko vozovnico (17 Eur). Posebne ugodnosti pri nakupu vozovnic in hotelskih gostov imajo gostje hotela Cerkno, od kjer je predviden in brezplačen avtobus, ki gre do smučišča s shrambo za smuči.

Žičnice so zelo hitre, do 15 km / h, v hladnem in vetrovnem vremenu pa boste še vedno na toplem in suhem, ker imajo nekatere možnost strehe.

Sto topov za izdelavo snega zagotavljaja varen sneg celo v zelo vročem vremenu. Na voljo sta vam dve restavraciji na vrhu smučišča, z velikimi terasami in saloni ki bodo privabili tudi tiste, ki si ne želelijo samo premora. Sončni zahod je čudovit, videli boste Triglav!

Proge so večinoma modro-rdeče, z izjemo zelo kratkega črnega dela do katere vozi štirisedežnica (pri nizki sezoni pa je večinoma zaprta). Vse poti so dobro povezane med seboj.

Smučišče bi zagotovo priporočali za začetnike ali ljudi z majhnimi otroki, saj so proge široke, v kombinaciji z nakladalnimi pasovi pa predstavljajo resnično idealno “šolo”.

Na vrhu smučarskega središča, v bližini zgornjega šestsedežnice, je otroška koča z vrtcem in otroci lahko ostanejo tam ostanejo v varstvu.

Poleg vrtcev na kraju samem lahko zaprosite tudi za zasebne lekcije. Poleg posameznikov so na voljo tudi skupinski tečaji in vikend paketi. Izposoja opreme je na voljo tudi na istem mestu. Možno je tudi najeti penzion, otroško opremo in sankanje. Obstaja tudi ski servis storitev na istem območju, tako da lahko tam odpravite kakršnokoli škodo. Hitro ski servis storitev je na voljo v samo 15-20 minutah.

Ker to smučišče veliko vlaga v modernizacijo, prihaja v nova restavraciji Alpska Perla na vrhu žičnice Brdo in Počivalo.

Objekt ima restavracijo, teraso in dve jedilnici, sanitarije pa so v kleti. Otroci v pritličju imajo ločen kotiček z igralno sobo, jedilnimi mizami in posebnimi majhnimi otroškimi stranišči! Otroška previjalnica je na voljo v sanitarnem v kleti. Poleg zelo prijetnega ambienta, ki vključuje kamin, odličen vtis pušča zelo prijazno osebje, odlična hrano in dostopne cene. Vsi obroki (npr. Špageti, bolonjice itd.) So 3-5 evrov, pa tudi “na žlico”). Od sezone 06/07. V tej stavbi je tudi apartmajska namestitev, ki vključuje savne.

 

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024