Izleti BENETKE IN OTOKI

 

V beneški laguni je razstresenih kakšnih 40 otokov. Mnogi med njimi so nenaseljeni, na drugih pa so znamenitosti, ki so vredne ogleda tako kot mesto samo. Na tem dvodnevnem izletu je dovolj časa, da si ogledamo tri najzanimivejše: Burano, Murano, Torcello.

1. dan: Ljubljana-Benetke-Lido di Jesolo

Odhod iz Ljubljane s Kongresnega trga ob 6. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom prek mejnega prehoda Fernetiči v Italijo, nato po avtocesti z medpotnim postankom proti Benetkam. Po prihodu v Lido di Jesolo/na Punto Sabbioni bo sledila vožnja z ladjo v Benetke. Na Markovem trgu najprej ogled zunanjščin mogočnih palač, ki obdajajo trg, slovite Doževe palače z zanimivim kiparskim okrasjem in nato cerkve sv. Marka ter Mosta vzdihljajev. Po ogledu skupni sprehod do mosta Rialto, ki velja za enega najslikovitejših mostov na svetu in tam prosto za posamične oglede. Popoldne sprehod po prijetnih beneških ulicah ter ogled cerkvice Santa Maria Gloriosa dei Frari ter cerkve in šole sv. Roka. Nato vožnja z ladjo v bližnji Lido di Jesolo. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Lido di Jesolo – Burano – Torcello – Murano

Po zajtrku bo sledil celodnevni izlet z ladjo med otoke beneške lagune. Prvi obisk bo veljal majhnemu otočku Buranu, ki slovi po marljivih čipkaricah in njihovih imenitnih izdelkih.

Po želji tudi ogled zanimivega čipkarskega muzeja in šole Scuola dei Merletti. Naslednji postanek bo na majhnem, idiličnem otočku Torcello, kjer si bomo ogledali cerkev Santa Maria Assunta, prvo beneško katedralo, ki hrani čudovite mozaike iz 12. in 13. stol. Za konec se bomo za daljši čas ustavili na največjem in najbolj znanem otoku beneške lagune – na Muranu, kjer so prebivalci tesno povezani s tisočletja dolgo tradicijo obdelovanja stekla. Stevilne delavnice na otoku so veliko prispevale k razvoju vrhunskega in umetniškega oblikovanja steklarskih izdelkov. Na sprehodu po muranskih ulicah si bomo ogledali številne trgovine, steklarske delavnice in občudovali spretnosti pri nastajanju oblik iz steklene gmote. Po želji in če bo dovolj časa, bomo obiskali tudi steklarski muzej, kjer je prikazana steklarska tehnika od najstarejših časov do danes. Pozno popoldne se bomo z ladjo vrnili v Lido di Jesolo, od tam pa bo ob približno 18. uri odhod z avtobusom proti domu. Vožnja po avtocesti mimo Trsta in prek Fernetičev v Slovenijo.

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024