Izleti RIM IN VATIKAN

Rim govori sam in nikoli ne moremo nič dodati k temu,kar doživlja tisti, ki hodi po njegovih cestah, pozna njegovo dolgo zgodovino, ljubi njegove sončne zahode in na vsakem njegovem oglu vidi znamenja umetnosti. Tako ne preostane nič drugega, kot vreči novec v Fontano di Trevi v prepričanju, da se bomo tja še vrnili!

1. dan: Ljubljana-Rim

Odhod iz Ljubljane s Kongresnega trga 05 uri : vožnja z avtobusom prek Sežane v Italijo in po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne ter čez Apenine v Toskano in dalje do Rima. Prihod v Rim okrog 14 ure in po dolgi vožnji najprej sprehod po najbolj slikovitih ulicah večnega mesta. Med sprehodom si bomo ogledali naslednje znamenitosti: Angelski grad ob reki Tiberi, trg Navona z umetninami Berninija in Borrominija, mogočni Panteon in slavna Fontana Trevi; ogled tega rimskega okrožja bomo zaključili na prijetni trgovski ulici Via Condotti in na Španskem trgu, kjer bomo lahko posedeli na popularnih »španskih stopnicah«. Prenočitev v hotelu.

2. dan: Rim-Vatikan

Po zajtrku se bomo najprej odpravili na obisk znamenite papeške države Vatikan : ogledali si bomo bogate zbirke Vatikanskega muzeja z veličastno Michelangelovo Sikstinsko kapelo. Nato si bomo ogledali cerkev sv. Petra in njene številne umetnine, med katerimi je tudi Michelangelova Pieta, lahko pa se boste tudi vzpeli na kupolo cerkve , od koder je najlepši možen pogled na sam Vatikan in njegove vrtove ter na panoramo Rima.Za konec bomo doživeli še mogočnost trga in kolonade pred cerkvijo, nato pa si po kratkem počitku ogledali še naslednje znamenitosti mesta : Beneški trg, Kapitol, Forum Romanum, cesarske Forume, Kolosej, Konstantinov slavolok, Karakalove terme in Michelangelovega Mojzesa v cerkvi sv. Peter v verigah.

Zvečer po želji in za doplačilo izlet na rimske griče v vinorodno področje Frascati, kjer bomo ob prigrizku v krčmah poskusili odlična italijanska vina. Prenočevanje.

3. dan: Rim-Ljubljana

Zajtrk, nato se bomo z avtobusom odpeljali skozi novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč – katakomb, po ogledu katakomb bomo obiskali še baziliko sv. Pavla izven obzidja ter cerkev sv. Janeza v Lateranu.Ob pribl. 13 uri slovo od Rima in vožnja z avtobusom po avtocesti do Orvieta, nato pa dalje po avtocesti mimo Siene in Firenc ter po apeninski avtocesti, mimo Bologne in Benetk ter čez mejni prehod Fernetiči v Slovenijo.

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024