Kako lahko fizioterapija pomaga pri športnih poškodbah?

Poškodbe pri športu so precej pogoste. Profesionalni športniki imajo zaradi tega vedno ob sebi tudi fizioterapevta, ki v primeru poškodbe lahko takoj ukrepa in začne s primerno rehabilitacijo. Fizioterapija je tako zelo učinkovita metoda, ki tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom lahko pomaga športnih poškodbah vseh vrst.

Fizioterapija kot pomoč športnikom

Različne športne poškodbe lahko pustijo tudi dolgoročne posledice, sploh če ni bilo ustrezno poskrbljeno za rehabilitacijo. Zato je fizioterapija za športnike tako zelo pomembna metoda, saj jim lahko učinkovito pomaga pri rehabilitaciji športnih poškodb, pa tudi odpravljanju posledic, ki so jih te povzročile. Pri športu namreč lahko pride do padcev, zvinov, zlomov in drugih poškodb.

Pri katerih športnih poškodbah lahko pomaga fizioterapija?

Med najbolj pogostimi so poškodbe kolena in gležnja, prav tako pa si športniki pogosto poškodujejo tudi rame ali zapestja. Pri vseh naštetih poškodbah je fizioterapija lahko zelo učinkovita metoda rehabilitacije. Če pride do športne poškodbe, je treba najprej obiskati zdravnika, ki bo predpisal nadaljnje zdravljenje ter vam znal tudi svetovati, ali bi bila za vas primerna metoda zdravljenja tudi fizioterapija. Pri večini športnih poškodb je prav fizioterapevt tisti, ki postavi diagnozo ter vam pomaga pri rehabilitaciji poškodbe.

Kako najhitreje do fizioterapevta?

Pri tem se je treba zavedati, da nam žal v Sloveniji na napotnico po poškodbi pripada le določeno število obiskov pri fizioterapevtu, poleg tega pa se običajno čaka kar nekaj časa, preden pridemo na vrsto. Zaradi tega je v primeru športne poškodbe dobra izbira tudi samoplačniška fizioterapija, saj nam bodo tam lahko usposobljeni fizioterapevti pomagali takoj ter v najkrajšem času začeli z rehabilitacijo.

Če ste se poškodovali, je treba začeti rehabilitacijo čim prej!

Zavedati se je namreč treba, da je treba po športni ali kakršni koli drugi poškodbi čim prej začeti z rehabilitacijo, saj bo ta tako veliko bolj uspešna. Fizioterapija vam torej lahko pomaga pri rehabilitaciji vseh vrst športnih poškodb, zato se boste z njeno pomočjo lahko že kmalu spet nemoteno ukvarjali z vašo najljubšo športno dejavnostjo.

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024