Laminat združuje moderen videz, funkcionalnost in dostopno ceno

Laminat predstavlja odlično alternativo parketu. S to talno oblogo je namreč mogoče ustvariti vizualni učinek, ki je zelo podoben videzu parketa. Pri tem je vzdrževanje v primerjavi s parketom precej manj zahtevno, obenem pa je laminat praviloma bolj odporen, kar pomeni, da je nevarnost za poškodbe, na primer za praske, manjša.

Na manjšo občutljivost pa je mogoče računati tudi ob pogostejši izpostavljenosti sončni svetlobi, ki tako ne povzroča bistvenih sprememb oziroma bledenja barve. Za mnoge pa je laminat Floor Experts seveda še posebej zanimiv zaradi dejstva, da je njegova cena običajno nekoliko ugodnejša od cene parketa. Vendar pa tako kot pri parketu tudi za laminat velja, da obstajajo velike razlike med različnimi vrstami, na kar je treba biti pozoren tudi pri izbiri.

Ogromno možnosti, da videz talne obloge prilagodite svojim željam

Možnosti, da izberete talno oblogo, ki se bo zlila z estetiko prostora, ki ga opremljate, je danes zares ogromno. To velja še posebej za laminat. Gre namreč za talno oblogo, ki je na voljo v številnih vzorcih in barvah. Odločate se lahko med različnimi barvnimi odtenki, tako svetlejšimi kot temnejšimi, hkrati pa imate možnost izbire med videzi različnih vrst lesa, kot so na primer hrast, bukev, oreh, kostanj in smreka. Za povrh pa je mogoče s to talno oblogo po želji pričarati tudi videz drugih materialov, ne le lesa. Med drugim je denimo možen laminat v videzu kamna.

Laminat med drugim odlikuje zelo preprosta montaža

Poleg že naštetih odlik, s katerimi se lahko pohvali laminat, je za mnoge pomembna prednost te talne obloge ta, da je polaganje relativno nezahtevno, celotni postopek pa je običajno zaključen v zelo kratkem času. Večinoma gre za t. i. plavajoči tip montaže, ki ne zahteva lepljenja. Kar nekaj časa pa prihranimo tudi zaradi tega, ker niso potrebni zaključni postopki obdelave, kamor na primer spadata lakiranje in brušenje. A to, da montaža ni posebej zapletena, še ne pomeni, da ne zahteva določenega znanja in izkušenj, zato je delo vsekakor najbolje prepustiti mojstrom.

Pri nakupu upoštevajte, kakšna bo obremenitev talne obloge

Čeprav velja laminat za zelo vzdržljivo talno oblogo, morate pri izbiri paziti, da boste izbrali tip, ki bo zares primeren za načrtovani namen uporabe. Ob tem morate upoštevati predvsem t. i. razrede obrabe, za katere se uporabljajo oznake W31, W32 in W33. Na podlagi teh oznak je mogoče ugotoviti, kolikšne obremenitve še prenese posamezni laminat. Za prostore, kjer je mogoče pričakovati večji pretok ljudi, na primer v javnih ustanovah, je seveda priporočljiv laminat za največje obremenitve. V primeru dvomov se pred nakupom posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali izbrati najustreznejšo kombinacijo lastnosti talne obloge na podlagi vaših individualnih potreb.

Laminat pride v poštev tudi v primeru talnega gretja

Se lahko laminat uporablja tudi v domovih, kjer smo se odločili za talno gretje? Seveda! Velika večina laminatov je primerna tudi za ta tip ogrevanja stanovanja. Prav velika stopnja prilagodljivosti in možnost zares vsestranske uporabe sta navsezadnje še dve izmed pomembnih lastnosti, zaradi katerih je laminat tako cenjen in vsesplošno razširjen.

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024