Različni tipi multi split klima naprav

STENSKE MULTI SPLIT KLIMATSKE NAPRAVE

Notranja enota multi split klima sistema je nameščena na steno pod stropom, zunanja enota pa je nameščena zunaj (na balkonu, na fasadi, itn.). S tem se bistveno zmanjša hrup v samem prostoru, saj je kompresor del zunanje enote.
Spodaj je naveden le manjši del ponudbe stenskih klimatskih naprav. Vsi navedeni modeli so namenjeni za enofazno izmenično napetost 220 V in frekvenco 50Hz. Za več podrobnosti pokličite ali pošljite e-mail (ikona levo).

MULTI TIPNE KLIMATSKE NAPRAVE

Značilno za multi-tipno izvedbo klimatskih naprav je njihova fleksibilnost – če želite hladiti dva ali tri prostore hkrati, potrebujete samo eno zunanjo enoto in ustrezno število notranjih enot, ki se med seboj razlikujejo po moči. Notranja enota multi split klime je nameščena na steno pod stropom, zunanja enota pa je nameščena zunaj (na balkonu, na fasadi, itn.). S tem se bistveno zmanjša hrup v samem prostoru, saj je kompresor del zunanje enote.
Spodaj je naveden le manjši del ponudbe multi-type klimatskih naprav. Vsi navedeni modeli so namenjeni za enofazno izmenično napetost 220 V in frekvenco 50Hz. Za več podrobnosti pokličite ali pošljite e-mail (ikona levo).

KASETNE MULTI SPLIT KLIMATSKE NAPRAVE

Kasetna izvedba klimatskih naprav je namenjena za tako imenovane “armstrong” stropove in ustreza predpisanim dimenzijam. Notranja enota multi split klime je nameščena na stropu, zunanja enota pa je nameščena zunaj (na balkonu, na fasadi, itn.). S tem se bistveno zmanjša hrup v samem prostoru, saj je kompresor del zunanje enote.

TALNE/STROPNE MULTI SPLIT KLIMATSKE NAPRAVE

Notranja enota multi split klime je nameščena na steno blizu tal oziroma na strop, zunanja enota pa je nameščena zunaj (na balkonu, na fasadi, itn.). S tem se bistveno zmanjša hrup v samem prostoru, saj je kompresor del zunanje enote.
Spodaj je naveden le manjši del ponudbe talnih in stropnih klimatskih naprav. Vsi navedeni modeli so namenjeni za enofazno izmenično napetost 220 V in frekvenco 50Hz. Za več podrobnosti pokličite ali pošljite e-mail (ikona levo).

CEVNE MULTI SPLIT KLIMATSKE NAPRAVE

Namenjene so večinoma poslovnim zgradbam, v katerih je klimatizacija urejena s posebnimi prezračevalnimi jaški in cevmi.

SPLOŠNO O MULTI SPLIT KLIMATSKIH NAPRAVAH

Kaj je inverter?

Najnovejše Fujitsu multi split klime imajo vgrajen inverter. Vezje inverterja zaznava temperaturo prostora in relativno uravnava napetost in frekvenco na kompresorju. Na ta način regulira moč kompresorja in omogoča gospodarnejše delovanje multi split klime. S tem je mogoče privarčevati do 30% energije.

Izredno tiho delovanje

Za multi split klime Fujitsu je značilno izredno tiho delovanje – samo 35 dB ob hlajenju in 31 dB pri gretju.

Čiščenje čelne plošče in filtra

Čelna plošča se lahko odstrani in opere v blagi raztopini vode in čistilnega sredstva, ki ne vsebuje drobnih delcev. Zračni filter se lahko opere na enak način kot čelno ploščo, ob normalni uporabi se priporoča čiščenje vsaka dva tedna.

Daljinski upravljalnik

S pomočjo daljinskega upravljalnika je omogočeno udobno upravljanje multi split klime. Nastavite lahko želeno temperaturo, hitrost ventilatorja, nihanje usmerjevalnikov zraka in ostale funkcije.

Zunanja enota

Ohišje zunanje enote je izdelano iz trdne plastike, ima dolgo življensko dobo ter majhne dimenzije in težo. Zaradi teh lastnosti kakšno zahtevno vzdrževanje zunanje enote ni potrebno.

Avtomatsko nihanje zračnih loput

S pomočjo avtomatskega nihanja zračnih loput zrak kroži po vseh delih prostora. Dvojna loputa usmerja ohlajeni zrak v prostor učinkoviteje od enojnih loput.

Multi-type izvedba

Namestitev ene same notranje enote v stanovanju ali pisarni pogoto ni zadovoljiva rešitev. Multi-type omogoča namestitev ene zunanje enote ter več notranjih enot, ki niso nujno enake moči. Namestiti je mogoče tudi kombinacijo stenskih notranjih enot in stropnih (kasetnih) notranjih enot.

Avtomatsko nihanje zračnih loput

Vodoravno in navpično nihanje zračnih loput omogoča večjo učinkovitost multi split klime, saj ohlajeni zrak seže v vse oddaljene kotičke prostora.

Stenska/stropna izvedba multi split klim

Namestitev je mogoča ob steno oziroma pod strop.

Nihanje zračnih loput na notranjih kasetnih enotah

Lopute nihajo v vseh štirih smereh, kakor je nameščena kasetna enota in s tem je dosežena velika učinkovitost.

Vodoravna ali pokončna namestitev cevne multi split klime

Cevno klimatsko napravo je mogoče namestiti v vodoraven ali navpičen položaj, kar je odvisno od konfiguracije prostora.

SPLIT KLIMATSKA NAPRAVA

Split multi split klima pomeni, da je multi split klima deljena na notranjo (eno ali več) ter zunanjo enoto, med seboj povezano s cevmi. Za vgradnjo SPLIT klimatske naprave so pooblaščeni monterji. Le pravilno izvedena montaža zagotavlja dolgo življenjsko dobo klimatske naprave, zato gotovo velik del pravilnega delovanja naprave odtehta strokovno izvedena montaža.

NAJPOMEMBNEJŠE ZNAČILNOSTI SPLIT KLIMATSKIH NAPRAV TOSHIBA

Frekvenčni pretvornik:
2 prostorski multi – hlajenje
Frekvenčni pretvornik:
3 prostorski multi – hlajenje
Split klimatske naprave so najprimernejše fiksne naprave za domačo uporabo.

Skoraj neslišno udobje, hitro ohlajeno, hitro ogreto

Novi enosmerni motor ventilatorja, najnovejši razvojni dosežek TOSHIBE omogoča veliko učinkovitost in zagotavlja skoraj neslišno delovanje naprave. Položaj lamel ventilatorja je omogočil bistveno povečanje količine pretoka zraka ob istočasnem zmanjšanju obratovalnega hrupa.

Izmenjevalec toplote velike površine

Količina obdelanega zraka seje zaradi ukrivljenega izmenjevalca toplote bistveno povečala, tako sta se povečala izkoristek in moč, hkrati pa se je zmanjšala poraba energije

Samodejni ponovni vklop

V primeru izpada el.napajanja se multi split klima ponovno samodejno vklopi, takoj ko je napajanje ponovno vzpostavljeno. Na željo lahko ponovni samodejni vklop tudi programsko onemogočite.

Čist zrak

Vgrajena sta dva filtra. Elektronski mikro prašni filter zadržuje prah, pelod in bakterije iz zraka. Filter z aktivnim ogljem pa zelo učinkovito odstranjuje neprijetne vonje. Filtra skrbita za resnično čist zrak.

Infra rdeče daljinsko upravljanje
– avtomatska izbira obratovalnega režima,
– obratovaini režim ECONO za gospodarno obratovanje,
– usmerjanje pihanja zraka, – regulacija moči pihanja,
– avtomatsko delovanje, hlajenje, razvlaževanje, ogrevanje,
– 24 urno programsko stikalo vklop/izklop, nastavitev

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024