Sobotaze Zmaja Franceta

K. Lah:

V gozdu živi majhna miška. Jezna, ker se ji zaradi njene majhnosti posmehuje ves gozd, si mala miška priseže, da ne bo srečna prej, dokler ne prestraši vsaj ene živalce v gozdu… Zgodba o velikem prijateljstvu je namenjena otrokom od tretjega leta dalje in traja 30 minut.

Lutkovni gledališ?i FRU-FRU & ZAPIK: H. C. Andersen:

Princ iz malega kraljestva se zagleda v cesarjevo hčer. V znak svoje ljubezni ji pošlje darili: vrtnico z groba svojega očeta in slavca, ki tako lepo poje, da vsak, ki ga posluša, takoj pozabi na težave in skrbi… Predstava je primerna za otroke od četrtega leta dalje in traja 35 minut.

MINI TEATER: B. Mazurani?: 

Predstava je nastala po znani zgodbi O fantiču Hlapiču, ki je vajenec pri mojstru čevljarju. Ko mojster naredi premajhne rdeče škorenjčke, krivdo pripiše hlapiču in ga kaznuje… Lutkovna predstava traja 40 minut in je primerna za otroke od četrtega leta dalje.

Lutkovno gledališče MARIBOR: Štampe Žmavc:

Glavna junakinja je gosenica, ki vse dni preživlja ob pletenju šala za svojo bubo, v katero se bo zavila, ko bo prišel “pravi” čas… Lutkovna predstava je namenjena otrokom od tretjega leta dalje in traja 40 minut.

Studio za pantomimo ANDRES VALDES: 

Nekega dne se je gospo-dična Ta-pa-ta strašansko dolgočasila. Njena čarobna palmica ji je svetovala, naj si pove pravljico, zaželela pa si je princa na belem konju… Pantomimska pravljica je namenjena otrokom od četrtega leta dalje in traja 40 minut.

Lutkovno gledališće ZAPIK: Jelena Sitar:

Jure nariše dečka, ki oživi in postane njegov prijatelj. Odpravita se spuščat zmaja. Tedaj pa opazita, da je bil papir, na katerem je bil narisan deček, premajhen, da bi mu Jure lahko narisal noge… Predstava je primerna za otroke od četrtega leta dalje in traja 30 minut.

Lutkovno gledališče MARIBOR: B. Grimm- K. Polak:

Znana pravljica o deklici, ki jo hudobna mačeha pošlje v gozd, da bi se v njem izgubila. Sneguljčica pride do hišice v kateri živi sedem palčkov… Lutkovna pravljica je namenjena otrokom od četrtega leta dalje in traja 40 minut.

Lutkar CVETO SEVER: B. Grimm:

Drvar ima dva otroka Janka in Metko. Nekega dne se med nabiranjem borovnic izgubita v gozdu. Prideta do hišice, ki je vsa iz medenjakov in slaščic…. Predstava je primerna za otroke od četrtega leta dalje in traja 40 minut.

Lutkovno gledališče PAPILU: 

Na smetišču ob robu mesta živi miška. Naredila si je lepo hišico, toda nekega dne prihrumijo tovornjaki in bagri ter zasujejo njeno hiško… Ekološka lutkovna pravljica je primerna za otroke od tretjega leta dalje in traja 30 minut.

Lutkovno gledališče FRU-FRU: E. Peroci:

Znana pravljica o otrocih iz male vasi, ki jim muca odnese copate… Lutkovna pravljica, spremljana z glasbo v živo, je primerna za otroke od drugega leta dalje in traja 30 minut. Po predstavi bo otroke obiskal tudi dedek Mraz s svojim spremstvom.

Dodaj odgovor

Paket Pomoci 2024